Super Unique Monsters
Чудовищата са сортирани по първата им поява в играта
Act IV Super uniques
Superunique са чудовищата(босчета), които винаги присъстват в играта и винаги се раждат на едно и също място. Към тях спадат и чудовищата свързани с куестове, както и босове.
Izual - Special - Plains of Despair
Забележително изглеждащ, много здрав паднал ангел. Използва Cold damage, но не много силен. Тириел го търси и награждава с 2 skill point-a, ако го убиете в мисията: The Fallen Angel.
Повече за него в секцията Story.
Hephasto the Armorer - Special - River of Flame
-Aura Enchanted
-Spectral Hit
-Magic Resistant
Повече за него в секцията Story. Иначе едно време убиваше много от героите ми от 1 удар. Само доста добре облечените започват да нямат проблеми с него. Пази Hellforge-a, част от мисията по чупенето на Mephisto's Soulstone. От него пада чука
Hellforege's Hammer, с който чупите камъка на forge-a.
Grand Vizier of Chaos - Storm Caster - The Chaos Sanctuary
-Extra Strong
-Fire Enchanted
Излиза при отварянето на горния Seal в Chaos Sanctuary, част от викането на Диабло.
Infector of Souls - Venom Lord - The Chaos Sanctuary
-Extra Fast
-Spectral Hit
Излиза при отварянето на долния Seal в Chaos Sanctuary, част от викането на Диабло. Доста опасен бос, много герои са умрели от него. Трябва хубав fire resist и доста кръв.
Lord De Seis - Oblivion Knight - The Chaos Sanctuary
-Extra Strong
-Aura Enchanted (Fanaticism)
Излиза при отварянето на средния Seal в Chaos Sanctuary, част от викането на Диабло. Винаги с Фанатисъм аура ако се метнете между минионите му може и да ви убият, доста са силни.
Diablo - Boss - The Chaos Sanctuary
Излиза при отварянето на всички Seal-ове в Chaos Sanctuary. Fire , Lightning атаки, като и двата вида болят доста, гледайте да не се задържате на едно място много дълго време защото магиите са му на area of effect, тоест масови.
Повече информация за него в секцията Story.