Uber Tristram и Diablo 2 Clone
Искам да отида в Uber Tristram. Чух, че там падат нечовешките Torch-ове. Но, нямам идея какво как и защо!
По този случай съм направил илюстрационен гайд, който ще насочи всеки по правилния път. Цялото действие се нарича The Pandemonium Event.
Като за начало, ще ви трябват по 3 от следните ключове. Key of Terror
Key of Hate и Key of Destruction.
Key of Terror пада от The Countess Act 1 Forgotten Tower level 5 в Black Marsh на Hell. Шансът на ключовете е сравнително голям, но въпреки това ако сте достатъчно каръци може да не ви падне и от 15 убийства на контесата.
Точният шанс е следният:
1 or 2 players: 7%
3 or 4 players: 9.1%
5 or 6 players: 9.6%
7 or 8 players: 9.8%
  
  Следващият ключ е Key of Hate. Той пада от The Summoner в Arcane Sanctuary Акт 2 Hell
1-2 players: 8.6%
3-4 players: 11.6%
5-6 players: 12.5%
7-8 players: 12.8%
 
И полседният ключ е Key of Destruction и пада от Nihlatak в Halls of Vaught - Hell, като продължение на quest-а след като спасявате Anya - Betrayal of Harrogath  Много се пазете ако ходите там, особено ако сте хардкори. Там се ходи само, ако сте много здрав. Не се препоръчва  за Sorceress. Има едни змии наречени Tomb Viper, който могат да убият герой на над 3000 кръв за секунда. Атаката им е Poison базирана, също така самите змии са доста слаби на кръв и умират лесно, така че стъпка по стъпка или бърз телепорт директно до Nihlatak са варианти за избягването им. Още неприятно там е и Corpse Explosion-а на Nihlatak. Има вариант, ако не сте на много кръв да ходите там с Nature's Peace Ring ( уникален ), който предотвратява дигането и използването на трупове, по какъвто и да е начин. Шансът е малко по-малак от останалите ключове.
   
Въпреки това понякога се случват и чудеса:
  
Сега започвате да биете, докато не съберете по 3 ключа от всеки - така нареченият - Keyset или 3х3 наричан в нета.
Вече сте готови да започнете The Pandemonium Event. Вземете ключовете с вас и направете игра на Hell и отидете в Act 5. Сложете по 1 от всеки вид ключ в Horadric Cube-a и Transmute-вате. Ще се отвори   един от 3-те възможни червени портала - Matron's Den, Forgotten Sands или Furnace of Pain. Да кажем, че първо ви се отваря Forgotten Sands.
                                                   --------->  
Влизате там и ще намерите Uber Duriel, който трябва да убиете. Пояснявам, че той е доста по-силен от нормалния.
Те се убиват от герой с Мах - 70% Crushing Blow ( сваля % от кръвта на чудовището). Уберът е на 600,000 кръв при 1 човек в играта. При толкова много кръв Crushing Blow-a направо ги смазва. Специално се създават Paladin-и по случая, които убиват убери доста лесно. Наричат се Smiter. Развиват се на Smite, Holy Shield i Fanaticism. Защо паладин точно? Защото дори с 30,000 atack rating имате не повече от 80% да уцелите убер, което ще доведе до смърт, тъй като паладинският Smite няма рейтинг и цели винаги. Какво да обличаме? Crushing Blow, Health, Max Resist i Draculus' Grasp Vampirebone Gloves. Тези ръкавици, както и Last Wish думата дават шанс на удар да се кастне Life Tap проклятието, което ви пълни кръвта на удар. Така паладините оцеляват на убер, а други бойци не, защото те не целят достатъчно , съответно пропускат вкарани удари, така пропускат и да се лекуват от Life Tap-а. Другият вариант е уберите да се бият в група от няколко героя.
След като убиете Duriel, той ще ви пусне
Baal's Eye.
   
Прибирате си окото и отваряте следващ портал, пак с по 1 ключ от всеки вид. Да кажем, че следващият портал, който ви отвори е Furnace of Pain.
  
Влизате и там срещате неприятните магиосници с Iron Maiden. Внимавате, да не се самоубиете ако сте меле. Най-добре приятел кастър да ги бие и да ви изчисти зоната от магиосници, за да може да започнете бой с убера, който е Uber Izual. Ползва Cold, както обикновеният, но този е по силен. Убивате го и той пуска Mephisto's Brain.
   
Прибирате и мозъка. Отваряте трети портал по съшия начин с 1 от всеки вид ключ. Сега вече, ще ви се отвори последният неотворен портал - Matron's Den.
  
Там живее Uber Andariel или както е наречена Lilith. Несъмнено най-опасният от тези 3 убера. Има много силен физически удар, както и смъртоносен Poison. Мерковете също не живеят много при нея. Другият неприятен факт, е че на нивото често има и жени-сукуби, който слагат Amplify Damage, което удвоява силата на ударите на Lilith. Гледайте да ги изчистите преди да се сбиете с нея. Та, обивате я и тя ви пуска последната част - Diablo's Horn.
   
Сега вече имате и трите части от уберите, наричани още Organ set. Можете да ги продавате, вървят добре на пазара. Но тук сме за да ги ползваме, така че, слагате и тях в куба и въртите. Появява се червен портал - Tristram. Там е истинската трудност.
                     --------->  
Ще дам малка насока тук. Когато отваряте портали не ги отваряайте на едно и също място за да не стакнат в 1 и да се припокрият - така не може да влезете в следващия. За това, когато го отваряте взимайте кубът с вас и го правете на различни места около вас. Втората насока е да отваряте и 3-те нужни портала в една и съща игра. Защо? Защото да кажем, че отворите Matron's Den , свършите си работа там и направите нова игра за да отворите втори път. Тогава имате голям шанс да ви отвори пак Matron's Den, което не помага въобще.
Така, преди да се втурнете вътре, няколко обяснения, какво ви чака вътре. Орган сет-а се състой от органите на трите убера, които, ще срещнете вътре (  Uber Mephisto, Diablo, Baal ), но този път няма да ги биете 1 по 1, както до сега, ами заедно на не-голямата площ на Tristram. Опитните в тези рънове могат да ги привикват 1 по 1, но ако сте начинаещ е много вероятно да се втурнете в портала и да ви наскочат и тримата. Важно ! Пазете се от най-опасният от тях - Mephisto. Има зелена аура (Conviction), която сваля ресистове и то с много. Не са рядкост и смъртните случаи от 1 негова магия. Diablo и Baal не са нищо особено, даже чудовищата, които се раждат непрекъснато около вас са доста по-опасни.
Убивате ги и наградата е ваша - Hellfire Torch - уникален Large Charm. Един герой може да държи само по 1 от тях за това ако вече имате, ще трябва да вкарвате мулета или приятели да взимат новите ви торчове. Няма никакво значение в какъв ред убивате всеки от трите убера, просто последният, който убиете ще ви пусне чарма. Заедно с чарма пуска и Standart of Heroes, което е нещо, като трофей от битката. Служи само за хвалба, няма никакви други функции.
   
   
От сега нататък отдъхвате ( хардкорите най-много ) и започва кефа. Какъв ли ще бъде !?
   
 
Diablo 2 Clone
За разлика от Пандемониум-а, този event е доста по-рядък и не зависи много от вас в повечето случаи. Да обобщим, че и клонинга също се среща само в Battle.net. А Battle.net се разполага на сървъри. Спорно е да се каже на колко точно сървъра е хостнат, но са около 100. Всеки път когато правите игра, играта ви се намира на един от тези сървъри произволно. Да продължим за Клонинга. Той се появява в игра на Hell, с парола или без - няма значение. Ако го убиете, пуска уникален Small charm - Annihilius ( Anni накратко ).
 
Ако си седя просто в игра и случайно продават на моя сървър в играта, в която съм, как ще разбера ?

Появяват се надписи например "6433 Stones of Jordan sold to Merchants". Това значи, че някой продава пръстени в момента и е добре да останете в играта в която сте, защото ако удари броят на продадени Soj-ове, ще дойде и при вас. Не се чудете, защо пише такива големи цифри на продадените пръстени, броиката , която показва в съобщенията е на всички продадени пръстени на този сървър от началото на Battle.net. Ако действително дойде в играта ви ще се появи надписа Diablo Walks the Earth.
 
Добре де, върза ми и се роди в мойта игра. Но каде да го намеря по нивата ?
Когато пристигне в играта ви, клонингът се ражда на мястото на Суперуникалното чудовище в земята, в която сте стъпили първо от както сте направили играта. (градът не се брой). Пример :
Правите игра и първо сте отишли в Stony Field. Там суперуникалното чудовище е Rakanishu. Независимо каде сте в момента на идването на клонинга, той ще се появи на мястото на Rakanishu.
Отивате и го убивате
Силен ли е ? Мога ли да го убия ?
Някои хора го бъркат с Убер. Не , не е убер! Доста слаб е. С кръв на убер но с демидж на нормалния Диабло.
 
 
Гайдът е направен от Димитър Джонгов 28.10.2009
Тук ще поговорим малко за Battle.net и за някой основни неща около него. Банове , рестрикций , както говорихме и за Uber , Diablo Clone.

За бановете и рестрикцийте:

Какво и защо банват
- Както знаем диабло рийлма е доста позападнал относно съпорт и някакво внимание от страна на Близард. Но за да не кажем, че са дигнали тотално ръце от играта инсталираха анти-хак софтуер наречен Warden. Той сканира сървърите на играта за използване на хак и third-party software, като това са програми от страна на клиента, които модифицират кода на играта ( което е възможно само, защото главните фаилове на диабло се държат в директорията на клиента (Вас) за разлика от WoW например). Ползвам Хак бот и тем подобни и не съм баннат. Е, ако не бройм изключенията, които озадачават и мен, Wardena-а работи на вълни. Тоест ако ви хване, това не означава, че получавате бан ами ви вкарва в списък с акаунти за банване и когато събере достатъчно количество такива, прави бан вълна ( Ban Wave). Това Близард го правят с цел да кажат " Последната вълна баннахме 50000 акаунта и cd key-a.
-Програмите, които не са позволени са на практика всички. От ботове до мап хакове и други модификаций. Ако нямате мап хак или не знаете какво е, предлагам програма, която не се детектва от Warden-а, защото паузира exe-то на играта, докато разкрива картата. Нарича се EPlite и работи за 1.12. Ще я сложа в секция Downloads, когато стигна до нея.

Защо има рестрикции, как да се предпазим и какво са те като цяло:

-Какво е рестрикция - Рестрикция е временен бан по IP адрес, който трае от 10 минути до 12 часа в зависимост от колко сте сгазили лука. Ако можете умишлено да си смените IP адреса в случай, че не сте с статичен има оправия, ако не чакате :)

-Защо има рестрикция - За да се "спре" пускането на ботове, както и уж за контрол върху флууда върху сървъра им.

-Как да се предпазим - Рестрикцийте идват заради флуудене в каналите , правенето на игри за малко време , което най-често става при прехвърляне до мулета, бързото връзване към battle.net-а, както и големи дисконект проблеми. Като имате тези неща в предвид, може да изкарате и без да сте виждали какво е рестрикция. Аз поне се паза, като правя по бавно игри или чакам известно време ако съм направил 1-2 join-а в някоя игра, но понякога и мен си ме хваща и то за по 12 часовки.

Освен Бановете друга интересна тема са специалните Uber нива, които има само в Battle.net-a, както и Diablo Clone.